Nieuws

Waarom neem je vitamines?
 
We horen vaak de bewering dat mensen al hun vitamines uit hun eten moeten halen en dat supplementen onnodig zijn. Dit is grotendeels waar; mensen zouden hun voedingsstoffen uit hun eten moeten kunnen krijgen. Helaas heeft de moderne industriele revolutie van landbouw onze voedselvoorraad drastisch veranderd. Voedingsstoffen zijn verminderd in de bodem en zo ook in ons eten.

Een voorbeeld hiervan is selenium. Ook al is het erkend als substantie die nodig is voor je gezondheid; het komt niet meer in de Nederlandse bodem voor. Als je alleen voedsel eet dat hier verbouwd is, dan zou je helemaal geen selenium binnen krijgen.

Als je in een bergachtig gebied zou wonen zou je eerder een goede variatie van mineralen binnen krijgen. Maar zelfs daar zou de regen aan een kant van de berg de mineralen kunnen wegspoelen.

Er was een oud gezegde " an apple a day keeps the doctor away" (Een appel per dag zorgt dat de dokter niet langs hoeft te komen). Als dat het geval was dan zou het zo zijn door het ijzer dat het bevat. Maar essentiele voedingsstoffen zoals ijzer, calcium, vitamine C, magnesium en vele andere zijn tegenwoordig met 80% gereduceerd ten opzichte van de hoeveelheid waarin ze vroeger aanwezig waren.

Om het anders te zeggen, je zou een enorme hoeveelheid voedsel moeten eten om hetzelfde aantal belangrijke vitamines binnen te krijgen als onze voorouders.

Hierbij genomen dat mineralen vooral belangrijk zijn, omdat vitamines zonder mineralen niet werken.

Tussen haakjes, wanneer je de nummers van voedingsstoffen op verschillende voedingsmiddelen ziet, bedenk dan dat dit gemiddelden zijn. Hetzelfde voedsel zou andere aantallen voedingsstoffen kunnen hebben als het bijvoorbeeld uit Guatemala komt of ergens in een kas in Europa verbouwd is.
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel ons via +31 642160840