DHEA 50mg 60 Capsules 5 6
 € 23,95*
€ 21,95*
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

DHEA: Een van de meest essentiële elementen in het menselijk lichaam om de lichaamsfuncties te balanceren.

 • DHEA 50mg 60 capsules
 • Vitaliteit en hogere energieniveaus
 • mogelijk vermindering nadelige effecten van stress
 • Verminderde lichaamsvet
 • Gewichtsbeheersing
 • mogelijk Verbeterde seksuele drive
 •  

  Wat is DHEA?


  DHEA is een hormoon geproduceerd door de bijnier en is de meest voorkomende steroide in het menselijke bloed. Als we jong zijn, ongeveer 7 jaar oud, beginnen we dit hormoon van nature te produceren. Onze bloedspiegels bereiken hun hoogste niveau tijdens onze late tienerjaren en beginnen te dalen rond de leeftijd van 25. DHEA niveaus dalen met een snelheid van ongeveer 20% per decennium tot we uiteindelijk beneden circa 10% van de piekniveaus uitkomen tegen de tijd dat we rond de 80 jaar oud zijn.
   
  De meest over het hoofd geziene, maar vitale rol van DHEA kan de relatie met cortisol zijn. DHEA heeft een omgekeerde evenredige relatie met cortisol, dat wil zeggen wanneer het DHEA niveau laag is, dan worden cortisol niveaus verhoogd en vise versa. Cortisol is een van de weinige hormonen die toeneemt met de leeftijd. Van Cortisol is bekend dat het stress induceert en dat langdurig hoge waarden van cortisol vele lichaamsfuncties negatief beïnvloed. Het lichaam kan bijvoorbeeld insulineresistent worden en schade aan het endocriene systeem via beschadiging van de hypothalamus optreden. Het behoud van gezonde DHEA niveaus terwijl coritisol niveaus onder controle blijven kan mogelijk helpen om fysieke veroudering te vertragen en stress te verminderen.
   

  Wat doet DHEA?


  DHEA is het meest voorkomende hormoon in het menselijk bloed. DHEA een effect hebben op cognitieve processen.

  Welke wetenschappelijke studies ondersteunen DHEA?

  In de jaren zestig werd door de Franse wetenschapper Etienne Emile Baulieu ontdekt dat DHEA eigenschappen heeft die veroudering kunnen tegen gaan. Een Recente studie onder mannen en vrouwen aan de universiteit van California uitgevoerd door endocrinologist  Samuel Yen MD heeft aangetoond dat proefpersonen aan wie DHEA werd toegediend zich zowel fysiek als geestelijk beter gingen beter gingen voelen.
   
  C. Norman Shealy, M.D., Ph.D. legt uit dat DHEA een belangrijke rol speelt in ons immuunsysteem. Hij zegt verder dat DHEA de bouwsteen is voor seksuele hormonen en andere hormonen en dat het bepalende is voor ons welzijn en onze gemoedstoestand.
  DHEA kan grote invloed hebben op mager lichaamsweefsel. In een studie uitgevoerd door D. Jakubowicz en zijn team van wetenschappers werd s’nachts aan 22 mannen 300mg DHEA toegediend gedurende 30 dagen. Bij deze proefpersonen daalde het insuline percentage in het bloed met gemiddeld 27%. Er werd verder een 89% stijging geconstateerd van het IGF-1 (IGF-1 staat voor 'op insuline gelijkende groeifactor' en werd vroeger somatomedine-C genoemd). Er werd een 14% lichaamsvet afname gemeten en 7,8% toename van mager lichaamsweefsel.

  Op de DHEA conferentie was er ook een discussie gaande over de relatie tussen DHEA en Cortisol. Tijdens spieractiviteit of werken onder hoge druk neemt ons Cortisol niveau toe. DHEA kan de katabolitische afbraak van spierweefsel door Cortisol blokkeren. Dit door spieractiviteit geïnduceerd verhoogde cortisol percentage kan sterk bijdragen aan katabolische effecten op spierweefsel. DHEA heeft aangetoond de effecten van door stress geïnduceerde cortisol te onderdrukken.

Informatie:

Inhoud
: 50
Inhoud Type
: mg
Aantal
: 60 capsules
Aantal Type
: Capsules

Foto('s):

Opties:

Standaard levertijd

1

€ 23,95*
€ 21,95 *
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Trefwoorden

Reviews


Uw naam
Uw score
Uw review
Review toevoegen
marin -
erg goed
marsha -
goed
apurva -
goed product
Raf -
This is a good supplement. Helped me a lot with depression. Thx
Barry -
Het product werd helaas niet naar het afleveradres gestuurd, maar naar het huisadres. Verder prima,..
Anoniem -
Goed

Geen reviews gevonden.
Meer reviews